Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή..Δεν την έχω δει κριτικός βιβλίων( και να ήθελα,δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις). Ας πούμε πούμε απλά,πως είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, που τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σε ένα bookworm και αποφάσισε να σας προτείνει κάποια βιβλία που εντελώς υποκειμενικά της άρεσαν.

Μάλλον επηρεάστηκα από τις συνεχείς ευχές για καλό χειμώνα, που ακούω συνέχεια τις τελευταίες μέρες,γιατί το πρώτο μυθιστόρημα που θα σας προτείνω είναι Ο Χιονάνθρωπος. Δε θα έλεγα πως είμαι φαν τις αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Ο διάσημος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo δημιούργησε μια σειρά από ιστορίες με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Χάρι Χολέ, και ο χιονάνθρωπος αποτελεί το τέταρτο σε σειρά βιβλίο,με 30.000.000 σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που θέλω να διευκρινίσω είναι πως δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία για να διαβάσεις το συγκεκριμένο(εγώ ας πούμε δεν έχω διαβάσει τα προηγούμενα…ΑΚΟΜΑ). Εκείνο όμως που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι πως η πλοκή,οι χαρακτήρες και η εξέλιξη των προσπαθειών του ντετέκτιβ Χολέ θα σας συνεπάρει. Απόδειξη ότι μέσα στο 2017 θα γίνει μεταφορά του βιβλίου στις μεγάλες οθόνες με σκηνοθέτη τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Ο καιρός ευνοεί κουβέρτα και βιβλίο! Ώρα να κλείσετε το internet και να ταξιδέψετε παρέα με τον Χάρι κάπου στο Όσλο. Εγώ πάντως ανυπομονώ για τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας!

o_chionanthropos_-_jo_nesbo11

Σύντομα θα πέσει το πρώτο χιόνι
Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ.
Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

You May Also Like