Μία ώρα έχει περάσει από τη στιγμή που γύρισα και τη τελευταία σελίδα αυτού του υπέροχου βιβλίου που για να πω την αλήθεια είχα αγοράσει με επιφύλαξη. Αν και έχω αποφασίσει να μη λαμβάνω υπόψιν τις κριτικές διαφόρων αναγνωστών για κάποιο βιβλίο πριν το πάρω στα χέρια μου και επιτρέψω στους ήρωες του να με ταξιδέψουν μαζί τους σε όλες τους τις περιπέτειες (θεωρώ ότι η άποψη του καθενός είναι σεβαστή όπως και εντελώς υποκειμενική), οφείλω να ομολογήσω από τούτη τη φορά μπήκα στο πειρασμό να ψάξω. Δυστυχώς δεν γνώριζα τη συγγραφέα και όπως είναι επόμενο δεν είχα διαβάσει κάποια δουλειά της.

Οι κριτικές που είχα διαβάσει πριν την αγορά του λιγοστές, και όχι πολύ διαφωτιστικές θα έλεγα,παρόλα αυτά η περίληψη της ιστορία που ήταν γραμμένη στο πίσω μέρος του βιβλίου μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Οκ! Δε θα αρνηθώ πως και το ανάγλυφο εξώφυλλο του βιβλίου έπαιξε και αυτό ρόλο στην απόφαση μου (  😛 ), όπως και να χει όμως, το ένστικτο μου δεν με πρόδωσε.Οι κόρες των αστεριών αποτελεί το πρώτο από μια σειρά 7 βιβλίων που η συγγραφές Lucinda Riley φιλοδοξεί να ολοκληρώσει και  χωρίς αμφιβολία αποτέλεσε για μένα μια ευχάριστη έκπληξη.

Περίληψη Βιβλίου: Η Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει. Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί από τον Πα Σαλτ, όταν ήταν ακόμα μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της. Η Μαία θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια ετοιμόρροπη έπαυλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία…

Ρουφώντας στην κυριολεξία κάθε λέξη αυτού του βιβλίου, ομολογώ πως οι γλαφυρές αλλά συνάμα καθόλου κουραστικές περιγραφές της συγγραφέως για τις υπέροχες παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, τον έντονο αισθησιασμό της Σάμπα αλλά και την επιβλητικότητα του αγάλματος που αγκαλιάζει με τόσο δέος την πόλη του Ρίο απ’ άκρη σε άκρη μου δημιούργησαν έντονη την επιθυμία να ταξιδέψω στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Η συγκινητική ιστορία την κεντρικής ηρωίδας Μαία, η οποία στις σελίδες αυτού του βιβλίου ήρθε αντιμέτωπη με τους φόβους και τα πιο ένοχα μυστικά της, μου άφησε μια αίσθηση αισιοδοξίας για τον τρόπο με το όποιο καταφέρνει πάντα η ζωή να βάλει σε τάξη όλα εκείνα που εμείς δυστυχώς δε μπορούμε!

Μπορούμε άραγε να νικήσουμε τους φόβους και τα λάθη του παρελθόντος; Πόσες φορές καταπιέζουμε υποσυνείδητα τον πραγματικό μας χαρακτήρα ως αυτοτιμωρία για σφάλματα που διαπράξαμε; Αυτά είναι τα εύλογα ερώτημα που τίθενται με τόση μαεστρία στις Κόρες των Αστεριών. Αν είσαι οπαδός του συγκεκριμένου είδους ανάγνωσης σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εγώ ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου το επόμενο στη σειρά, με τίτλο Η κόρη της Αστραπής. Stay tuned για τις εντυπώσεις 🙂  !

 

 

You May Also Like