Και κάπως έτσι τελείωσε το πιο “περίεργο” καλοκαίρι. Ίσως το μόνο θετικό της Covid19 εποχής είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς στην προσπάθεια να ξεφύγουμε από όλη την τηλεοπτική-διαδικτυακή συρροή αρνητικών ειδήσεων, το ρίξαμε στο διάβασμα. Και καλά κάναμε!

Για του λόγου λοιπόν του αληθές αποφάσισα να σας παρουσιάσω και να σας προτείνω τα αγαπημένα μου βιβλία για το μήνα Αύγουστο!

Οι Πυγολαμπίδες

Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα που υμνεί με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την γυναικεία φιλία. Ο λόγος που το λάτρεψα είναι ότι δεν ωραιοποιεί καταστάσεις και νιώθεις σε κάθε σελίδα ότι θα μπορούσες να είσαι εσύ μια από τις ηρωίδες. Η συγγραφέας σε ωθεί να σκεφτείς ξανά και ξανά ότι οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν υπομονή, επιμονή και προσπάθεια και η λέξη εγωισμός δεν χωρά στην πραγματική αγάπη στην όποια της μορφή βρεθεί στο δρόμο μας! Άκρως συγκινητικό και δεν θα σας κρύψω ότι το σκεφτόμουν για μέρες αφότου το τελείωσα. Δώστε του μια ευκαιρία και θα με θυμηθείτε!

Περίληψη

Η Κέιτ Μαλάρκι είναι ένα εσωστρεφές κορίτσι, αλλά το καλοκαίρι του 1974 μετακομίζει απέναντι από το σπίτι της το πιο δημοφιλές κορίτσι και θέλει να γίνουν φίλες. Η Τάλι Χαρτ μοιάζει να έχει τα πάντα –ομορφιά, εξυπνάδα, φιλοδοξία. Επιφανειακά, οι δυο τους δεν έχουν τίποτα κοινό, αλλά το καλοκαίρι εκείνο χτίζουν μια φιλία που θα κρατήσει για μια ζωή. Τάλι-και-Κέιτ. Αχώριστες, σαν μία λέξη.

Για τριάντα χρόνια, η Τάλι και η Κέιτ στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από τις θύελλες της ζήλιας, του θυμού και του πόνου. Η Τάλι κυνηγά τα μεγαλεπήβολα όνειρά της για να κατακτήσει τη δόξα και την επιτυχία. Η Κέιτ θέλει μόνο να ερωτευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. Οι δυο τους πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, μέχρι που μία μόνο πράξη προδοσίας μπαίνει ανάμεσά τους και δοκιμάζει τις αντοχές τους και τη φιλία μιας ζωής.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Εβόρα

Άλλο ένα βιβλίο του κυρίου Κρομμύδα που λάτρεψα. Με την Εβόρα χαμογέλασα, έκλαψα,θύμωσα άλλα πάνω από όλα γαλήνεψα. Οι περιγραφές και η γενικότερη ατμόσφαιρα του τόπου που διαδραματίζεται η ιστορία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους λόγους που με κέρδισε αυτό το βιβλίο. Έπιασα τον εαυτό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του να κλείνω τα μάτια και να ονειρεύομαι αυτό το μέρος. Πρόκειται για μία δυνατή και ανατρεπτική ιστορία που σε συνδυασμό με τον στρωτό λόγο του συγγραφέα το καθιστά ένα μοναδικό ανάγνωσμα.

Περιγραφή

Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει…

Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.

Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος.
Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας…

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος

Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του.
Αριάδνη

Εκδόσεις Διόπτρα

Να με φωνάζεις με τ΄όνομα σου

Διαβάζοντας κανείς την περίληψη αυτού του βιβλίου θα φανταστεί ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα αναγνωστικού κοινού. Και όμως πρόκειται για ένα ανάγνωσμα που μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας ή σεξουαλικών προτιμήσεων. Η εσωτερικές σκέψεις ενός ερωτευμένου 18χρονου αμφιφυλόφιλου με όλη την ευαισθησία, το χιούμορ και πολλές φορές την ωμότητα που τις διακρίνει θα σας δημιουργήσει σκέψεις ότι όλοι τελικά λίγο πολύ τα ίδια σκεφτόμαστε όταν πέφτουμε στα δίχτυα του έρωτα. Ο τρόπος γραφής του μοναδικός και πρωτότυπος αποτελεί άλλο ένα στοιχείο που με γοητεύεσαι ιδιαιτέρως. Θα σας συγκινήσει, θα σας αγγίξει, θα το λατρέψετε!

Περίληψη

Ο Έλιο, ένας δεκαεπτάχρονος στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Ο Όλιβερ, ένας νεαρός ερευνητής, φιλοξενούµενος για το καλοκαίρι στο σπίτι των γονιών του Έλιο. Οι δυο τους θα ζήσουν ένα αιφνίδιο, παράφορο ειδύλλιο µε φόντο την Ιταλία της δεκαετίας του ’80.
Απροετοίµαστοι για τις συνέπειες της αµοιβαίας τους έλξης, οι ατέλειωτες καλοκαιρινές µέρες τούς παρασύρουν σε εναλλασσόµενα ρεύµατα εµµονής, σαγήνης και πόθου. Αψηφώντας τους κινδύνους, οι δυο τους συγκλίνουν προς κάτι που φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρούν ποτέ: την απόλυτη σύνδεση µε έναν άλλο άνθρωπο.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Κλείστε για μία ώρα την ημέρα την τηλεόραση και δώστε την ευκαιρία σε ένα βιβλίο να σας ταξιδέψει. Το εισιτήριο είναι φθηνό και η διαδρομή μαγική.

Μέχρι να τα ξαναπούμε να περνάτε όμορφα 🙂

-ΧoXo

You May Also Like