Ψάχνοντας μέρες πριν στην ντουλάπα της μαμάς, δε θα αρνηθώ ότι αντιστάθηκα με νύχια και με δόντια για να μην της κλέψω μια υπέροχη οικολογική γούνα που είχε αγοράσει 20 χρόνια πριν. Είναι απίστευτο το τι “θησαυρούς” μπορείς να βρεις εξερευνώντας την ντουλάπα της. Κομμάτια μοναδικά και διαχρονικά, που δύσκολα θα έβρισκα τώρα και που χωρίς αμφιβολία, αν έβρισκα, θα ακριβοπλήρωνα στην προσπάθεια μου να τα αποκτήσω.

Αν κάτι είναι σίγουρο για τη μόδα είναι ότι όπως και η ιστορία,έτσι και αυτή,επαναλαμβάνεται. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να ζηλεύει αφόρητα χαζεύοντας με τις ώρες,φωτογραφίες εποχής στο διαδίκτυο από fashion icons του τότε και να ψάχνει στη συνέχεια τρόπους για να υιοθετήσει το στυλ και τη φινέτσα τους. Στιλάτα κλος φορέματα υπέροχα συνδυασμένα με μεσάτες ζώνες, vintage ψηλόμεσα jeans αλλά και under the knee στενά φορέματα με έξω τους ώμους είναι λίγα μόνο από εκείνα τα outfits που με κάνουν να θέλω να ταξιδέψω πίσω σε κείνες τις εποχές. Και έρχονται στη συνέχεια εκείνα τα θεσπέσια μεγάλα καπέλα να με αποτελειώσουν και να μου θυμίσουν ότι κάποτε δεν ήταν ούτε υπερβολικό,ούτε ψωνίστικο να τα φοράς. Ήταν απλά σικ!

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να ξεσκαρτάρεις τη ντουλάπα σου, σκέψου λιγάκι πιο προσεκτικά τα κομμάτια που θα ξεφορτωθείς. Μπορεί κάποια στιγμή να αποδειχτούν πολύτιμα. Και μια φιλική συμβουλή: Κάνε μια βολτίτσα από τη ντουλάπα της μαμάς ή της γιαγιάς. Σίγουρα θα βρεις κάτι να …”δανειστείς”!

Παρακάτω θα βρεις κάποιες αγαπημένες vintage εμφανίσεις που σίγουρα θα ξεχώριζαν και στο τώρα. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στα κοψίματα ή στα μοτίβα των ρούχων, αποπνέουν όμως μια φινέτσα. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό!

You May Also Like