Υπάρχει άραγε περίπτωση να είναι ποτέ ο άνθρωπος  ευχαριστημένος με όσα έχει;

Πόσο κουραστικό είναι στα αλήθεια να γκρινιάζουμε ακατάπαυστα για όλα εκείνα που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε,και που πιθανόν έχουν οι άλλοι, αλλά ποτέ μα ποτέ να μην εκτιμούμε αυτά που μας έχει προσφέρει απλόχερα η ζωή;

Χωρίς αμφιβολία η γκρίνια είναι γενετικά κωδικοποιημένη στο DNA του ανθρώπινου είδους. Δεν εξηγείτε αλλιώς το γεγονός ότι μπορούμε να παραπονιόμαστε διαρκώς για όλα. Για τη δουλειά μας που πολύ πιθανόν δεν είναι η ιδανική (χωρίς πολλές φορές να ξέρουμε ποια είναι η ιδανική), για το γεγονός ότι δεν γεννηθήκαμε εκατομμυριούχοι με εξασφαλισμένο μέλλον, για το σώμα μας που δεν είναι ίδιο με της Adrianna Lima. Φυσικά στο δικό μας μικρόκοσμο, κανένας δεν είναι ικανός να καταλάβει τη χτυπημένη από τη μοίρα τύχη μας και γι αυτό όποιος τολμήσει να ξεστομίσει την έκφραση “Σταμάτα να γκρινιάζεις”, μπαίνει αυτόματα στη μαύρη λίστα μας. 

Για να μην παρεξηγηθώ, δε θεωρώ τη γκρίνια συνώνυμο με την ευάλωτη κατάσταση που μπορεί να βρεθεί κάποιος μετά από μια δύσκολη μέρα ή και περίοδο της ζωή του, οπού ορμώμενος από άσχημα συναισθήματα αδυνατεί να δει την ομορφιά της ζωής. Γκρίνια θεωρώ την ακατάπαυστη μουρμούρα για ότι περιτριγυρίζει τη ζωή μας και την υπεροπτική αδιαφορία που πολλοί δείχνουμε στις μικρές καθημερινές χαρές εκμηδενίζοντας από συνήθεια την αξία τους.

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που πιθανόν θα παρακαλούσαν να έχουν όλα αυτά που εμείς θεωρούμε τόσο δεδομένα και ασήμαντα, γι’αυτό καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε διπλά πριν αρχίσουμε να μιρλιάζουμε διαρκώς σε κάποιον γνωστό ή φίλο ο οποίος μπορεί να περνά πολύ χειρότερες στιγμές από μας. Μη ξεχνάτε πως οι φίλοι δε είναι αναγκασμένοι να αποτελούν σάκο για τα προβλήματα μας, αλλά άτομα που είναι εκεί για να μοιραζόμαστε όμορφες και άσχημες στιγμές.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή, γι’ αυτό σταμάτα να αναπολείς την ευτυχία στο παρελθόν ή να την προσδοκάς στο μέλλον. Βρες στην στο παρόν σου! Ψάξε για όλα εκείνα που σε γεμίζουν χαμόγελα και προσπάθησε να δεις την θετική πλευρά σ’αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή σου. Κυνήγησε τους στόχους σου, προσπάθησε να βελτιώσεις τα δυσάρεστα σημεία τις καθημερινότητας σου και απήλαυσε αυτή σου την προσπάθεια χωρίς να απογοητεύεσαι από τις αποτυχίες και τα εμπόδια που πιθανόν θα συναντήσεις . Να σαι σίγουρη πως το κάρμα θα σου επιστρέψει όλη αυτή την θετική ενέργεια και θα σε γεμίσει με ένα αίσθημα πληρότητας και ευτυχίας.

Πριν γκρινιάξεις λοιπόν, σκέψου διπλά. Αν είσαι γυναίκα τριπλά (Συγνώμη κορίτσια, αλλά η αλήθεια είναι σκληρή)! Και όταν θα καταφέρεις να βγεις από όλο αυτό το τρυπάκι της  ιδανικής ζωής που δεν έχεις, θα νιώσεις πιο ανάλαφρη και ελεύθερη από ποτέ!

 

 

 

You May Also Like