Η κατάσταση του υπνοδωματίου μου αυτή τη στιγμή θυμίζει παλιές, ένδοξες στιγμές εφηβικής ζωής! Εκείνης τις στιγμές που η δόλια Ελληνίδα μάνα αναρωτιέται πως είναι ικανή η δεκαεξάχρονη κόρη της μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να μετατρέψει το δωμάτιο της σε πεδίο μάχης με στοίβες ρούχων (θυμίζουν ρούχα δηλαδή) κουβαριασμένες σε διάφορα σημεία του χώρου. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα έμφυτο ταλέντο που η πλειοψηφία των εφήβων κρύβουν μέσα τους και εγώ φυσικά δεν αποτελούσα εξαίρεση (συγνώμη μαμά 🙂 ) .

Όπως καταλάβατε είναι η στιγμή εκείνη του χρόνου που αποφάσισα να κατεβάσω τα χειμερινά μου ρούχα και να ανεβάσω τα καλοκαιρινά. Εεεε…Δεν χωράνε! Απλά δεν χωράνε! Και για να είμαι ειλικρινής ευτυχώς που δεν χωράνε γιατί βλέποντας πολλά από αυτά αραδιασμένα πάνω στο κρεβάτι αναρωτιέμαι : “Κατερίνα μου, αλήθεια, τι σκεφτόσουν;;;”.

Και το μέγα ερώτημα ξέρετε ποιο είναι ε; Γιατί δεν έχω ξανακάνει ξανά αυτό το ερώτημα στον εαυτό μου. Παρόλο που ακολουθώ αυτή τη διαδικασία 2 φορές το χρόνο όταν αλλάζει ο καιρός, ποτέ δεν ήταν επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία επιπλέον χώρου στη ντουλάπα. Και κάπως έτσι έλεγα στον εαυτό μου πως φυσικά και χρειάζομαι την τζιν φούστα που αγόρασα στο πρώτο έτος πανεπιστημίου και σίγουρα θα ρθει η στιγμή που θα την ξαναβάλω. Πέρασαν 12 χρόνια από τότε και μάντεψε. Η στιγμή αυτή δεν ήρθε ποτέ και κάτι μου λέει πως δεν θα ρθει.

Και άντε πες η τζιν φούστα με τα τρουκς και τα κρόσσια αγοράστηκε πριν πολλά πολλά χρόνια. Οπότε υπάρχει μια δικαιολογία. Το κοντό, ξεσκισμένο σορτσάκι που αγόρασα πριν 2 χρόνια σε ηλικία 29 ετών παρακαλώ και δεν φόρεσα ποτέ με ποια λογική ακριβώς το αγόρασα; Η απάντηση είναι με καμία. Είναι κάποια αόρατη δύναμη που μας κάνεις πλύση εγκεφάλου την ώρα που πάμε για ψώνια και φορτωνόμαστε ότι βλακεία μας έρχεται στο νου; Και όχι τίποτα άλλο, άλλα με το πέρας των χρόνων και ενώ βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι ξοδέψαμε τα λεφτά μας σε ένα άχρηστο αντικείμενο αρνούμαστε να το χαρίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα ρθει η στιγμή που θα το χρειαστούμε. Χμμμ…Όχι..Δεν θα το χρειαστούμε!

Το πρώτο βήμα λοιπόν προς μια καλύτερη και πιο ευρύχωρη ντουλάπα είναι να ξεσκαρτάρω όλα εκείνα που απλά δε θα βάλω ποτέ ξανά. Ρούχα που δεν είναι για την ηλικία μου , ρούχα που έχουν φθαρεί,ρούχα που απλά δεν είναι πλέον του γούστου μου. Υπάρχουν βέβαια ανάμεσα τους κάποια που ξέρω πως θα επανέλθουν και πάλι στο προσκήνιο. Εκείνα δε θα τα δώσω. Θα τα βάλω σε ειδικές θήκες και θα περιμένω με αγωνία την επάνοδο τους. Όλα τα άλλα όμως, σουυυυτ!

Το δεύτερο βήμα είναι να θέσω κάποια κριτήρια για τις επόμενες αγορές μου (το οποίο ελπίζω να διατηρήσω βεβαίως βεβαίως).

  • Τέρμα στις αυθόρμητες και χωρίς δεύτερες σκέψεις αγορές. Κατά 90% είναι μια λάθος κίνηση που θα μετανιώσω αργότερα και το μόνο που θα πετύχω είναι να ελαφρύνω το πορτοφόλι μου.
  • Επένδυση σε all time classic κομμάτια! Κακά τα ψέματα, τα διαχρονικά ρούχα είναι εκείνα που σε “ξελασπώνουν” στα δύσκολα. Η μόδα αλλάζει διαρκώς αλλά κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές. Επόμενες αγορές: To κλασσικό μαύρο φόρεμα (αφού γεννήσω), ένα ζευγάρι nude γόβες και σίγουρα μια μαύρη βραδινή τσάντα (το ότι έχω τις 50 αποχρώσεις του ουράνιου τόξου σε τσάντα και όχι την απλή, κλασσική μαύρη με ξεπερνά).
  • Το χρειάζομαι; Μου πάει; Είναι για την ηλικία μου; Αυτό είναι το τρίπτυχο των ερωτήσεων που θα κάνω στον εαυτό μου πριν προβώ σε κάποια αγορά. Καλή η μόδα αλλά δεν πάνε όλα σε όλους. Ξέρω το σώμα μου, ξέρω την ηλικία μου και τι μου πάει. Σε τέτοια ρούχα θα επενδύσω λοιπόν.
  • Αξίζει τα λεφτά του; Αυτό το ερώτημα πάει στις “θαμείνωταπί” αγορές. Κάποιες φορές ναι, αξίζει να ξοδέψεις παραπάνω χρήματα για καλύτερης ποιότητας κομμάτια αλλά πότε κάτι τέτοιο θεωρείται σπατάλη; Είναι σπατάλη να δώσεις ένα κάρο λεφτά για ένα φόρεμα που θα βάλεις μόνο μια φορά και είναι αυτό μου λέμε ” η τελευταία λέξη της μόδας”, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην το ξαναβάλεις και να παραμείνει κλεισμένο σε μια κρεμάστρα θυμίζοντας σου για χρόνια τα χρήματα που ξόδεψες. Ένα κλασσικό παλτό από την άλλη είναι λόγος για να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Θα το φορέσεις μέχρι να βαρεθείς να το βλέπεις, θα ζεσταθεί το κοκαλάκι σου και εδώ που τα λέμε το παλτό ανήκει στις περιπτώσεις του ότι δίνεις παίρνεις από άποψη ποιότητας.

Θα δω φως στην άκρη του χάους; Θα καταφέρω να τα χωρέσω στην ντουλάπα; Θα βάλω μυαλό στις αγορές μου; Challenge accepted!

Πι.ες: Αν έχεις βρεις κάποιο μαγικό τρόπο να τακτοποιείς τη ντουλάπα σου στο άψε σβήσε κάθε τόσο (αν έχεις βρει το ραβδάκι του Harry Potter βρε αδερφέ), παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μου. Αμοιβή ικανοποιητική 😛 .

 

 

You May Also Like