Και όταν λέω dummies εννοώ DUMMIES ε? Και να σημειωθεί πως εγώ είμαι η σημαιοφόρος αυτών. Είναι λες και όλα αυτά τα χρόνια όλα τα περιοδικά μόδα και ευεξίας που διάβαζα δεν μου άφησαν τίποτα. Έτρεχα και εγώ, η και καλά beauty lover στα περίπτερα να διαβάσω το 10+1 τρόποι για να λάμπει το δέρμα και έφτασα 30 για να μην ξέρω ούτε τα βασικά. Βέβαια όταν πάτησα το

τριακοστό έτος της ζωής μου ήταν λες και ήρθε η αρχή του τέλους στο μυαλό μου για την νεανικότητα και την ομορφιά του προσώπου μου και θυμήθηκα η έρμη, τώρα στα γεράματα (lol) να αρχίσω και εγώ να περιποιούμαι το δέρμα μου.

Srub; Μάσκα; Serum; Ντο εν αυτά που θα έλεγε και η γιαγιά μου; Τρώγονται; Λέξεις σχεδόν άγνωστες που ακούω τόσα χρόνια και ήρθε επιτέλους η ώρα να μάθω πως λειτουργούν και πόσο απαραίτητες είναι για μια γυναίκα. Με έριξε η ανάγκη βλέπετε! Καλά ας μη μιλήσω καλύτερα για το αντηλιακό που για ένα περίεργο ανεξήγητο λόγο είχα συνδέσει την ύπαρξη του αποκλειστικά και μόνο με τους θερινούς μήνες και κυρίως με τη θάλασσα..Λες και αν κυκλοφορήσεις μέρα  μεσημέρι  την άνοιξη  στον ήλιο δεν κινδυνεύει το δέρμα σου από φωτογύρανση. Τότε είναι άλλος ήλιος. Τζζζζζζζζζζιιιιιιιζζζζζ…Κάηκες! Αν σκέφτεστε όπως εγώ λυπάμαι χάσατε! Βλέπεται το δέρμα μας δεν θα είναι αιωνίως σφρυγγυλό και νεανικό όπως τα 20 και είναι δεδομένο πως αν το αφήσετε θα σας αφήσει. Και κακά τα ψέματα κορίτσια, λεφτά για μπότοξ και συναφή βλακείες γιοκ. Ας αφήσουμε η φύση να κάνει τη δουλειά της. Απλά ας της δώσουμε βρε αδερφέ μία χείρα βοηθείας. 🙂 .

Με έπιασε μια τρέλα που λέτε το τελευταίο καιρό με όλες αυτές τις κρέμες. Επένδυσα για πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου σε προϊόντα περιποίησης και άρχισα να ακολουθώ το τελετουργικό της περιποίησης του προσώπου μου ευλαβικά. Πήρα Serum για ενυδάτωση, κρέμα ματιών, ενυδατική κρέμα, προϊόντα καθαρισμού και φυσικά κρέμα ομορφιάς ( scrub αργότερα γιατί ο κουμπαράς άδειασε). Έμαθα που λέτε ότι serum η καλύτερα ορός ομορφιάς είναι το προϊόν που βοηθάει την ενυδατική μας κρέμα να δράσει σε βάθος, να έχει καλύτερα αποτελέσματα και σε καμιά περίπτωση δεν την αντικαθιστά όπως εγώ είχα στο μυαλό μου (παρακαλώ οι πιο έμπειρες να με διορθώσουν αν κάνω λάθος). Βέβαια υπάρχουν πολλών ειδών serum (ενυδάτωσης, λάμψης κτλ) και θα μου πεις πιο να πρωτοδοκιμάσεις και άδικο εδώ που τα λέμε δεν έχεις. Σε αυτό το πρόβλημα με βοήθησε πολύ το beauty box που είμαι συνδρομήτρια ( θα δεις τι είναι το beauty box εδώ και θα βρεις το δικό μου αγαπημένο εδώ). Βλέπετε με αυτόν το τρόπο αποκτάς πρόσβαση σε μια ποικιλία από προϊόντα ομορφιάς (και πολλές φορές σε κανονικό μέγεθος..σε αυτή τη περίπτωση κάνουμε πάρτι) και μπορείς να επιλέξεις πιο είναι εκείνο που ταιριάζει στο δικό σου τύπο δέρματος και στις δικές σου ανάγκες. Εγώ ας πούμε από εκεί επέλεξα του αγαπημένο μου serum (θα το βρεις εδώ).

Με την κρέμα ματιών (θα τη βρεις εδώ) μπορώ να πω πως από τις πρώτες κιόλας μέρες είδα αποτελέσματα,νιώθοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια μου πιο ξεκούραστη και φωτεινή. Εντάξει παραδέχομαι πως  κοιμήθηκα κάνα 10ωρο βέβαια αλλά εγώ ρίχνω το αποτέλεσμα στην κρέμα. Ο συνδυασμός τους δε, πιστεύω είναι ιδανικός. Για θα τελειώσω με την μάσκα ομορφιάς. Εκεί πειραματίστηκα και πήρα 2-3 για διαφορετικούς σκοπούς. Όταν τελείωνα με την περιποίηση ένιωθα λες και το δέρμα μου ήταν και πάλι 18 χρονών. Βέβαια θαύματα δεν γίνονται όποτε θα αρκεστώ στο γεγονός ότι η επιδερμίδα μου ήταν βαθιά ενυδατωμένη και μάλιστα για αρκετές ώρες.

Αγάπησε τον εαυτό σου, περιποιήσου το δέρμα σου και να σαι σίγουρη πως όπως του φερθείς θα σου φερθεί. Απέφυγε τα βαριά προϊόντα σε νεαρή ηλικία ( ε, όχι και αντιγυραντική στα 25 μη τρελαθούμε) και να θυμάσαι πως η ενυδατική και το αντιηλιακό σου πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Δεν θα έλεγα το ίδιο και για τον ήλιο γι’αυτό απέφυγε τον όσο μπορείς (όταν φυσικά η αγαπημένη μας Νεφέλη τον αφήσει να επιστρέψει στην αγκαλιά μας).

Μέχρι να τα ξαναπούμε να περνάτε όμορφα ακόμα και με βροχή. Τίποτα δε θα μας χαλάσει τη διάθεση!


You May Also Like