Και όταν λέω βάλε σε τάξη τη ντουλάπα σου, όπως καταλαβαίνεις, το λέω μπας και πάρω μπρος καμιά ώρα και οργανώσω επιτέλους εγώ τη δικιά μου. Πόσο ακόμα θα κρύβομαι πίσω από τη δικαιολογία της και καλά μικρής ντουλάπας που είναι αδιανόητο μα χωρέσει τα “λιγοστά” μου ρούχα και αξεσουάρ, για να μην αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο που δεν ξεκινάω την οργάνωση της..Κάτσε να δεις πως τον λένε..Α ναι! Βαρεμάρα τον λένε.. Enough is enough! Ήρθε η ώρα για δουλειά..

Αν δεν έχεις και συ τι να βάλεις αλλά οι ασφυκτικά γεμάτες κρεμάστρες σου μαρτυράνε το αντίθετο, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ταξινομήσεις ανά είδος και περίσταση τα ρούχα σου. Πίστεψε με, αυτή η κίνηση είναι αρκετή για να βρεις σε χρόνο dt το εκάστοτε κομμάτι που έχεις στο μυαλό σου. Δε θα χρειάζεται να περνάς ατελείωτα λεπτά μπροστά στη ντουλάπα σου, ανήμπορη να βρεις το πουκάμισο που είχες τη φαεινή ιδέα να βάλεις κάτω από ένα άλλο πουκάμισο το όποιο με τη σειρά του είχες βάλεις κάτω από το καλό σου παλτό (όχι,φυσικά και δε το χω κάνει..Ίσως δηλαδή.. Ο αναμάρτητος πρώτο το λίθο βαλέτω στη τελική 😉 ). Αν η ντουλάπα σου είναι μικρή, προτίμησε λεπτές κρεμάστρες  για εξοικονόμηση χώρου και γιατί όχι διάλεξε και διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το είδος του ρούχου που θα τοποθετήσεις.

Επένδυσε σε διαχωριστικά κουτιά διαφόρων μεγεθών που θα σε βοηθήσουν να αποθηκεύσεις σε συρτάρια και όχι μόνο, αξεσουάρ και εσώρουχα αποφεύγοντας  με αυτό το τρόπο τη δημιουργία χάους (ποτέ δε θα καταλάβω πως γίνεται στη προσπάθεια μου να βρω ένα φουλάρι να ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα). Πρόσθεσε κατασκευές με γατζάκια στο εσωτερικό της ντουλάπας σου για την ταξινόμηση των ζωνών, καπέλων ή ότι άλλο έχεις στο μυαλό σου (πιστέψτε με θα σου λύσει τα χέρια).  

Σε περίπτωση που ο χώρος σας είναι πάρα πολύ περιορισμένος αποφύγετε να τοποθετείτε σε κρεμάστρες ρούχα που δύσκολα τσαλακώνονται όπως για παράδειγμα τζιν και προτιμήστε να τα κρατάτε αποθηκευμένα σε κάποιο ράφι ομοιόμορφα στοιβαγμένα. Επιλέξτε τα κομμάτια που δεν φοράτε πλέον (σίγουρα θα υπάρχουν) και αν αρνείστε πεισματικά να τα χαρίσετε, αποθηκεύστε τα σε κουτιά πάνω από τη ντουλάπα σας (μη πω στην αποθήκη και σας κακοκαρδίσω).

Ιδέες πολλές και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και όρεξη για δουλειά. Let the party begins!

 

 

You May Also Like