Υπάρχει έστω και ένας από σας που διαβάζει αυτό το άρθρο και να μην έχει αισθανθεί έστω και για μία φορά στη ζωή του την ανάγκη να κλείσει το κινητό, να “πάρει τα βουνά” και να εξαφανιστεί από προσώπου γης; Είναι εκείνη  η στιγμή της ζωής σου που νομίζεις ότι το κεφάλι σου θα εκραγεί από τα προβλήματα και τις σκοτούρες και έχεις απλά την ανάγκη για απόλυτη ηρεμία, λίγο κόσμο και μια καλή συντροφιά που θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και τα προβλήματα!

Πρόσφατα λοιπόν, ήρθε στη ζωή μου μία από αυτές τις στιγμές! Ο φόρτος εργασίας βλέπεται σε συνδυασμό με αυξημένο άγχος μπορεί πολλές φορές να σε οδηγήσει σε τάσεις φυγής με τα βουνά και τα λαγκάδια να αποτελούν συνήθως την πρώτη επιλογή. Κάπως έτσι τα βήματα μου οδηγήθηκαν στο μπαλκόνι του Πηλίου όπως το αποκαλούν  οι ντόπιοι, την πανέμορφη Μακρινίτσα! Πλακόστρωτοι δρόμοι, ιδανικοί για βόλτες που θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις το κορμί σου ( εκεί συνειδητοποίησα πόσο αγύμναστη είμαι),  μοναδική θέα από κάθε γωνιά του χωριού που θα σου σβήσει κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό και γραφικά ταβερνάκια με σπιτικές γεύσεις που θα σε γεμίσουν με συναισθήματα θαλπωρής και ευτυχίας.

Εκείνο που σίγουρα θα σου τραβήξει την προσοχή στο συγκεκριμένο μέρος είναι ότι οι κάτοικοι επέλεξαν να διατηρήσουν μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική όσο αναφορά τα σπίτια και τα αρχοντικά. Δεν υπάρχει ούτε μια παραφωνία που να χαλάει την γραφικότητα της περιοχής και αυτός πιστεύω ότι είναι και ένας από τους λόγους που αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό. Πέτρα και ξύλο σε όλο του το μεγαλείο και στις καφετέριες, οι περισσότερες από τις οποίες διαθέτουν τζάκι. Τι πιο αγχολυτικό από μια ζεστή σοκολάτα στα χέρια, ένα κούτσουρο να σιγοκαίει μπροστά σου και συ κουλουριασμένη σε μια πολυθρόνα ατενίζοντας τη μαγευτική θέα προς τον Παγασητικό;

Για εκείνους που τους αρέσει να σκαλίζουν σε βάθος τη ζωή του τόπου τον οποίο επισκέπτονται, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας με εκθέματα από την παλιά παραδοσιακή πηλιορείτικη ζωή αποτελεί ιδανικό προορισμό. Την ώρα που θα σουλατσάρετε στους πλακόστρωτους δρόμους, θα συναντήσετε υπέροχα μικρά μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ που θα σας βοηθήσουν να μείνει αυτό το ταξίδι ανεξίτηλο στη μνήμη σας. Παρεμπιπτόντως τα κάστανα …Φανταστικά!

Η διαδρομή ιδιαίτερα εύκολη (από Θεσσαλονίκη τουλάχιστον γιατί από Αθήνα η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω) με μοναδική παραφωνία τα αυξημένα διόδια που πρέπει να πληρώσεις. Πέντε αν θυμάμαι καλά, γιατί η αλήθεια είναι πως έκανα φιλότιμες προσπάθειες για να το ξεχάσω. Από άποψη διαμονής, υπάρχουν υπέροχα αρχοντικά και σε οικονομικές τιμές! Πρέπει να σε προειδοποιήσω όμως, πως αν θέλεις να έχεις θέα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη, μιας και η Μακρινίτσα θεωρείτε από τις πιο τουριστικές περιοχές του Πηλίου.

Η Ελλάδα είναι πανέμορφη και ήρθε η ώρα σιγά σιγά να την εξερευνήσουμε! Χάρισε στον εαυτό σου μια απόδραση από όλα αυτά που σε βαραίνουν. Δώστου την ευκαιρία να αναπνεύσει καθαρό αέρα, να αποφορτίσει την ένταση και να επανέλθει στους ρυθμούς τις καθημερινότητας με περισσότερη όρεξη και δημιουργικότητα. Αν τα οικονομικά σου δεν στο επιτρέπουν επέλεξε πιο κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς ακόμα και για αυθημερόν αποδράσεις. Βάλτο στόχο και να είσαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

 

Moto της Ημέρας: Work-Save-Travel-Repeat 🙂

-ΧοΧο

You May Also Like