Αποτελεί ίσως το είδος του παπουτσιού που έχει διχάσει περισσότερο το γυναικείο πληθυσμό (μαζί με τα Oxfords). Τα συναισθήματα ακραία, με τις πιστές οπαδούς να τα αποκαλούν το πιο άνετο και σικ παπούτσι που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και τις haters να τα αποκαλούν δολοφόνο της θηλυκότητας! Όπως έχουμε ξαναπεί το γούστο και το στυλ είναι εντελώς υποκειμενικό, γι’ αυτό το λόγο σε αυτό εδώ το άρθρο θα υπερασπιστώ με νύχια και με δόντια τα αγαπημένα μου loafers!

Πρόσφατα λοιπόν απέκτησα το δικό μου αγαπημένο κλασσικό ζευγάρι παπούτσια. Η αντίδραση του αγοριού μου όταν άνοιξα το μαγικό κουτί για να του αποκαλύψω το νέο μου απόκτημα ήταν κάτι παραπάνω από αποθαρρυντική.  “Ίδια παπούτσια έχει η γιαγιά μου”! Αυτή ήταν η ατάκα που ξεστόμισε μόλις τα αντίκρισε και πάνω κάτω αυτή ήταν και η αντίδραση όλου του αντρικού φιλικού περίγυρου όταν ενθουσιασμένη επιδείκνυα τα λατρεμένα μου παπούτσια. Παρόλα αυτά αρνούμαι να το βάλω κάτω και θα εξηγήσω ευθείς αμέσως τους λόγους.

Τι κακό έχει δηλαδή να μπορώ να φορέσω τα ίδια παπούτσια με τη γιαγιά μου; Οι vintage επιλογές είναι της μόδας και όταν ένα παπούτσι μπορεί να φορεθεί τόσο στα 30 όσο και στα 60 θεωρείτε από το ευαγγέλιο της μόδας all time classic, γι αυτό και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το τιμήσουμε (Να θυμηθώ να κάνω εξόρμηση στη παπουτσοθήκη της γιαγιάς)!

Το επιχείρημα πολλών haters είναι ότι τα loafers είναι αντιθυληκά και δεν κολακεύουν το γυναικείο κορμί όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. Ok, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο είδος δεν είναι η προτομή της θηλυκότητας, αλλά προσδίδουν στην εμφάνιση στυλ και προσωπικότητα που πολλές φορές ισοδυναμεί μη πω ξεπερνά ακόμη και τις πιο sexy εμφανίσεις! Δίνω extra fashion πόντους γιατί το ανδρόγυνο στυλ είναι η τελευταία λέξη της μόδας.

Η άνεση και η χρηστικότητα είναι ίσως το πιο δυνατό μου επιχείρημα. Κακά τα ψέματα το φθινόπωρο (όπως και η άνοιξη) είναι εποχές που ζοριζόμαστε ιδιαίτερα όσο αναφορά την επιλογή παπουτσιών. Κάνει πολύ ζέστη για να φορέσουμε μπότες και πολύ κρύο για πέδιλα. Τα loafers αποτελούν την ιδανική επιλογή για πρωινές και απογευματινές εμφανίσεις,ιδιαίτερα στο χώρο της δουλειάς, προσφέροντας μας πέρα από στυλ, μια άνετη λύση που μπορούμε να ταιριάξουμε σχεδόν με όλα μας τα ρούχα.

Σας έπεισα; Αν ούτε οι παρακάτω εμφανίσεις τα καταφέρουν σηκώνω τα χέρια ψηλά!

You May Also Like