20 και σήμερα πριν την μεγάλη μέρα και για κάποιο ανεξήγητο λόγο αποφάσισα φέτος να αφήσω τον εαυτό μου να κατακλυστεί από αυτό το πως το λένε..Α! Christmas spirit το λένε!

Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο επιλέγω να στολίσω το δεντράκι μου (το υποκοριστικό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και το δέντρο μου δεν ξεπερνά το ένα μέτρο)λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Λίγο όμως η πλύση εγκεφάλου από τα social media, λίγο που δε χορταίνω αυτή την cozy ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο σπίτι τα λαμπάκια του δέντρου, δεν άντεξα και λύγισα.

Το πως θα πετύχεις ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Η μόνη συμβουλή που θα σου δώσω είναι πως συνήθως το πιο απλό είναι το όμορφο. Μη παραφορτώνεις το δέντρο σου με υπερβολικά και πολύχρωμα στολίδια. Επέλεξε να κινηθείς σε 2 ή τρεις χρωματικούς τόνους που θα σε οδηγήσουν σε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, με τα φωτάκια (εγώ αγαπώ τα κίτρινα) να τους δίνουν τον αναγκαίο εορταστικό χαρακτήρα. Αγαπημένη μου επιλογή τα ξύλινα στολίδια που σχηματίζουν διάφορες λέξεις αλλά και τα πολύχρωμα γλειφιτζούρια (ψεύτικα ή αληθινά) που δίνουν μια αίσθηση γλυκιάς παιδικότητας που τόσο έχουμε ανάγκη!

Μη διστάσεις να δημιουργήσεις δικά σου στολίδια από προϊόντα που θα βρεις απεριόριστα στη φύση όπως κουκουνάρια και βελανίδια για ένα πιο φυσικό ύφος στο στολισμό σου.Αν θες να δώσεις τη δική σου, διαφορετική πινελιά στην διακόσμηση του δέντρου πρόσθεσε, επιπλέον χάντρες που σου φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις. Αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία ή ίσως κάποιος ταξίδι που έκανες. Προσωπικά αγοράζω ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι από κάθε ταξίδι που κάνω στο εξωτερικό. Όταν το βλέπω, μόνο όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό μου και ένα ανόητο χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μου.

Φαντάζομαι δε θες βοήθεια για να μπεις στο πνεύμα ων Χριστουγέννων, όποτε μάλλον οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε βοηθήσουν απλά για τη διακόσμηση 🙂 ! -XoXo

You May Also Like