Η αλήθεια είναι πως έχω βαρεθεί να ακούω σε τηλεόραση,ραδιόφωνο και γενικότερο περίγυρο πως οι καιροί είναι δύσκολοι και μπλα μπλα μπλα. Δεν διαφωνώ!Ούτε ζω σε ροζ συννεφάκι!Απλά δε μπορώ να καταλάβω τι κερδίζουμε από την συνεχή αναπαραγωγή όλου αυτού του κύματος μιζέριας και θλίψης.Που έχει χαθεί αυτό που λέμε ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ;Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τι σημαίνει αυτή η λέξη;

Δυστυχώς η αισιοδοξία και γενικότερα η θετική σκέψη δεν είναι κάτι έμφυτο σε όλους τους ανθρώπους εκ γενετής. Βέβαια είναι κάτι που όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε, υιοθετώντας απλές και μικρές συνήθειες στη καθημερινότητα μας που μέρα με τη μέρα θα την κάνουν όλο και πιο φωτεινή!

1.Βρες κάθε μέρα κάτι να ανυπομονείς

Τι είναι αυτό;Οτιδήποτε μπορεί να σου γεμίσει τη μέρα με στιγμές απλής και καθημερινής ευτυχίας. Μια βόλτα με μια φίλη,να δοκιμάσεις να φτιάξεις εκείνο το τραπεζάκι από παλέτες που στάμπαρες στο internet,ακόμα και το να ανυπομονείς να πάει 9 για να δεις την τι θα γίνει στο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς. Τίποτα από αυτά δε κοστίζει κι όμως κάνουν τη κάθε μέρα ξεχωριστή!

2. Να χαίρεσαι με απλά καθημερινά πράγματα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που όταν είδες μια ηλιόλουστη μέρα απλά δε μπορούσες να σταματήσεις να χαμογελάς; Η αισιοδοξία αντλείται από τα πιο απλά πράγματα. Από τον ήχο του αγαπημένου σου τραγουδιού, από μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη,από ένα όμορφο κείμενο που μπορεί να διάβασες!Για όλα αυτά αξίζει να χαμογελάς!

3. Προσπάθησε να παραμένεις ήρεμη και ευγενική

Δεν αρνούμαι πως η καθημερινότητα μας είναι μια μικρή ζουγκλίτσα με άγρια θηρία έτοιμα να σε κατασπαράξουν με το παραμικρό! Αλλά έτσι για να κάνεις τη διαφορά,μη δίνεις σημασία στη αγένεια και το θυμό και δες την θετική πλευρά. Προσπάθησε να είσαι ευγενική και αν ισχύει το ρητό πως σ’αυτή τη ζωή ότι δίνεις παίρνεις,θα ρθει η στιγμή της ανταμοιβής σου. Plus τα νεύρα σου σίγουρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση!

4.Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο

Λέγοντας απασχολημένο,δεν εννοώ να δουλεύεις 15 ώρες μέσα στο άγχος και τις υποχρεώσεις! Μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα χόμπι; Και δεν εννοώ κάτι που πρέπει να κάνεις αλλά κάτι που θέλεις πραγματικά. Όσο πιο γεμάτη είναι η ζωή σου κάνοντας πράγματα που αγαπάς,τόσο πιο ευτυχισμένη νιώθεις!

5.Ανέλαβε τις ευθύνες σου και μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου

Το να είσαι αισιόδοξος δεν σημαίνει ότι δεν είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λάθη σου. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα σφάλματα μας και να προσπαθούμε να μη τα επαναλαμβάνουμε.Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να καταδικάζουμε συνεχώς τον εαυτός μας γι αυτά. Ουδείς τέλειος. Μάθε να συγχωρείς όχι μόνο τους άλλους αλλά και εσένα!

6.Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Η θετική σκέψη είναι σίγουρα πιο εύκολη όταν σταματάς να συγκρίνεις τη ζωή σου με κείνη των άλλων. Σκοπός κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η ολοκλήρωση των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ και μόνο στόχων, ξεπερνώντας μικρότητες όπως ο φθόνος και ο ανταγωνισμός.

7.Μάθε να αγωνίζεσαι αλλά και να χάνεις

Η ήττα είναι πάντα μέσα στη ζωή και αν αρνείσαι να τη δεχτείς μάλλον κάτι δεν πάει καλά! Το θέμα είναι να μη σταματάς να αγωνίζεσαι για τους στόχους και τα πιστεύω σου. Μη ξεχνάς αυτό που λεν: “Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς!”

 

Inspiration Source:www.avelist.com

 

You May Also Like