Για μένα είναι ο βασιλιάς της αστυνομικής λογοτεχνίας την τελευταία 20ετία.

Διάβασα πρώτη φορά βιβλίο του πριν 3 χρόνια (Τον Χιονάνθρωπο από τη σειρά με τον Χάρι Χόλε) και τολμώ να πω πως είναι ο συγγραφέας που με έκανε να αγαπήσω αυτού του είδους γραφή. Οι λόγοι πολλοί και θα τους βρεις λίγες γραμμές παρακάτω!

  • Μπορείς να διαβάσεις οποιοδήποτε από τα βιβλία του χωρίς να έχεις διαβάσει τα προηγούμενα (Αναφέρομαι στη σειρά με τον Χάρι Χόλε) και χωρίς αυτό να σου στερεί τίποτα από την πλοκή. Εγώ ξεκίνησα από το 7ο βιβλίο της σειράς και αυτό στάθηκε η αφορμή να αγοράσω στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα. Βέβαια εγώ θα σας πρότεινα όταν επιλέξετε να αρχίσετε μια αστυνομική σειρά να ξεκινάτε από το πρώτο βιβλίο γιατί σίγουρα θα σας βοηθήσει να “ξετυλίξετε” πιο εύκολα το “κουβάρι” παρόλα αυτά διαβάζονται και σαν αυτοτελής ιστορίες.
  • Δύσκολα θα βρεις βιβλίο του που στο τέλος να μη μείνεις με το στόμα ανοιχτό από την ανατροπή της ανατροπής. Ανατροπή που ο Nesbo με μαεστρία υφαίνει από την αρχή της ιστορίας χωρίς όμως να σου αφήσει περιθώρια αποκάλυψης.
  • Δεν χρησιμοποιεί ήρωες απλά για να γεμίσει σελίδες και να σε μπερδέψει, κάτι που προσωπικά με εκνευρίζει στα αστυνομικά βιβλία. Ο κάθε χαρακτήρας μακροπρόθεσμα παίζει κάποιο ρόλο στην ιστορία του.
  • Δεν χρησιμοποιεί κουραστικές περιγραφές παρά το μέγεθος των βιβλίων του. Βασικό στοιχείο σε αναγνώσματα 600 και 700 σελίδων να μη σε κουράζει ο συγγραφέας με περιττές και ανούσιες λεπτομέρειες.
  • Γίνεσαι ένα με τους ήρωες. Δεν ξέρω πως το έχει κάνει αυτό ο Nesbo αλλά έχω “ερωτευτεί” έναν αλκοολικό και κατά πολλές περιπτώσεις εκνευριστικό αστυνομικό, έχω συμπονήσει δολοφόνους και ουκ ολίγες φορές έχω εκνευριστεί με φαινομενικά αθώους αλλά ουσιαστικά πιο “βρώμικους” από τους ενόχους.

Τι λέτε; Σας έπεισα; Αν όχι ακόμα, ένα βιβλίο του σίγουρα θα τα καταφέρει. Κάπου εδώ πρέπει να σας αφήσω γιατί κρατάω στα χέρια μου το καινούργιο! Το Βασίλειο μόλις κυκλοφόρησε και ανυπομονώ να βουτήξω σε ένα ακόμα ταξίδι με τον Nesbo καπετάνιο!

Μέχρι να τα ξαναπούμε να προσέχετε και να περνάτε όμορφα.

Χoxo-💋

Πι.Ες: Τα βιβλία του Jo Nesbo κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

You May Also Like