Ναι είναι The most wonderfull time of the year, δε θα σας πάω κόντρα! Αλλά τι γίνεται μετά;Είναι άραγε το τέλος μιας χρονιάς ευκαιρία απολογισμού όσων προηγήθηκαν ή απλά είναι η δικαιολογία που βρίσκουμε για να κάνουμε στη ζωή μας το restart που τόσο έχουμε ανάγκη;

Το 2017 αποτελεί εδώ και λίγες ώρες παρελθόν και το συναίσθημα του αποχωρισμού δημιουργεί ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι ήδη νοσταλγούν στιγμές πολύτιμης ευτυχίας που κατάφεραν να ζήσουν με έναν υποσυνείδητο φόβο ότι μπορεί το νέο έτος να τους κλέψει κάτι από όλα αυτά που έφερε το 2017.  Άλλοι πάλι ανακουφισμένοι το αποχαιρετούν, με την ελπίδα ο χρόνος που ήρθε να τους προσφέρει όλα εκείνα που πιθανόν τους στέρησε ή απλά δεν τους πρόσφερε ο προηγούμενος και πολλοί απλά αδιαφορούν, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για κάτι καλύτερο στη ζωή τους.

Μπορεί να ακουστεί λίγο πεζό, αλλά για μένα η αλλαγή του χρόνου δεν σημαίνει στην ουσία τίποτα απολύτως. Είναι απλά η επόμενη μέρα. O Πάουλο Κοέλο είχε πει:Στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος .Έχοντας λοιπόν κατά νου αυτά τα λόγια θα πω ότι το τέλος του έτους δεν είναι για μένα πλέον άλλη μία ευκαιρία απολογισμού για όλα τα αρνητικά που προηγήθηκαν μέσα στη χρονιά, ούτε για τους στόχους που δεν κατάφερα είτε από τεμπελιά είτε από συγκυρίες να πετύχω. Από τους 10 στόχους μου πέτυχα τον 1. Ε, και; Θα ήμουν πιο ευτυχισμένη αν αγχωνόμουν για να πετύχω και τους 10; Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώσω για τον κάθε χρόνο που κυλά και δεν μου παίρνει τίποτα από όσα μου πρόσφερε. Το αν εμείς αποφασίσουμε να κάνουμε ένα restart στη ζωή μας είναι που τον κάνει ξεχωριστο.

Όρισε αυτή τη μέρα σαν ευκαιρία για να ξυπνήσεις από τον λήθαργο και να εκμεταλλευτείς την ευλογημένη σου ρουτίνα που κάποιοι άνθρωποι τόσο θα είχαν ανάγκη. Προσπάθησε απλά για να πετύχεις την καλύτερη έκδοση του εαυτού σου, ανακάλυψε τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο και κυνήγησε το. Όχι γιατί πρέπει να αποδείξεις στον περίγυρο σου ότι τα κατάφερες και ότι είσαι πετυχημένος και  ευτυχισμένος αλλά γιατί αυτό είναι που πραγματικά θέλεις. Βλέπεται κάπου ανάμεσα στις υποχρεώσεις και στην ανικανοποίητη φύση του ανθρώπου χάνεται το πραγματικό νόημα της ζωής! Η ανάγκη να αποδείξουμε ότι ζούμε μια τέλεια ζωή πολλές φορές έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Εύχομαι σε σένα που έχασες κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο το 2017 αυτή η χρονιά να απαλύνει την πληγή σου. Εσένα που πέρασες πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο όλα αυτά να είναι σύντομα ένα κακό όνειρο. Για σένα που σε πνίγει η μοναξιά να βρεις σύντομα ένα χέρι να κρατάει το δικό σου. Για σένα που δεν είχες φαγητό στο τραπέζι σου, φέτος το πιάτο σου να είναι γεμάτο. Και για σένα που τα βλέπεις όλα μαύρα, να μπει άπλετο φως στη ζωή σου.

Σήμερα θα γράψω την πρώτη σελίδα από τον τόμο με αριθμό 31 τη ζωής μου. Θέλω να τη γεμίσω με χρώμα, αισιοδοξία και όνειρα. Εσύ;

-Χοχο

 

You May Also Like