Έχω δηλώσει ουκ ολίγες φορές, φανατική οπαδός (δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη λέξη εμμονική) της boho τάσης. Με χει πιάσει λοιπόν μια έντονη επιθυμία να δημιουργήσω μια boho γωνιά στο σπιτικό μου,χωρίς να έχω αποφασίσει βέβαια,για να είμαι ειλικρινής, ποιος χώρος θα είναι αυτός που θα πέσει στα χεράκια μου!

Τι εννοούμε όμως με τον όρο boho διακόσμηση; Στο δικό μου μυαλό το boho είναι ταυτόσημο με  έντονα χρώματα και σχέδια, συνδυασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν μια χαλαρή αλλά πάνω από όλα αριστοκρατική διάθεση. Περίτεχνα βάζα. υφάσματα με boem διάθεση αλλά και vintage έπιπλα είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που χρειάζεστε. Αγαπημένα δικά μου τα μεγάλα μαξιλάρια αλλά και τα κάδρα που κοσμούν τους τοίχους και δίνουν απευθείας άλλο αέρα και στυλ στο χώρο.Διαλέξτε έντονες αποχρώσεις ( φουξ,μπλε,πράσινο,κίτρινο) στην παλέτα σας και μη φοβηθείτε να τις συνδυάσετε.

Εκείνο όμως που πραγματικά αγαπώ και δεν συναντώ συχνά για πω την αλήθεια, είναι το έθνικ στο μπάνιο ή την κουζίνα. Πολλοί θεωρούν δεσμευτικό, ίσως και λίγο δαπανηρό, να χρησιμοποιήσουν σε έναν τόσο καθημερινά χρηστικό χώρο μια τόσο έντονη τάση. Κι όμως, τα έντονα μοτίβα σε πλακάκια και μάρμαρα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με χρυσές και χάλκινες σωληνώσεις δίνουν στον χώρο έναν αέρα βασιλικό, θυμίζοντας τα παλάτια της Βυζαντινής εποχής. Για άλλους ίσως λιγάκι υπερβολικό, για μένα πάλι ξεχωριστό και τολμηρό.

Γράφω, γράφω και ακόμα δεν έχω αποφασίσει το χώρο που θα αναδομήσω. Ίσως οι ιδέες παρακάτω με βοηθήσουν..Ίσως πάλι, με βοηθήσετε εσείς..Ακούω προτάσεις!

You May Also Like