Όπως καταλαβαίνεται κάπου εκεί ανάμεσα σε μητρότητα, αϋπνία και θηλασμό αρχίζεις τη βαριά φιλοσοφία 🙂

Ο χρόνος ξαφνικά περιορίζεται δραματικά και η κούραση σε κάνει άθελα σου να αναπολείς ένδοξες μέρες δωδεκάωρων Κυριακάτικων ύπνων που πάντα σε έκαναν για ένα περίεργο λόγο να αισθάνεσαι κουρασμένη κατά το ξύπνημα. Και τότε αποφάσιζες να “λιώσεις” στο καναπέ αγκαλιά με το μαξιλάρι σου, κοιτώντας αποχαυνωμένη τηλεόραση ή σερφάροντας ώρες ατελείωτες στο διαδίκτυο μέχρι να ρθει η ώρα να ξανακοιμηθείς γιατί ήσουν πολύ κουρασμένη (lol). Γελάει ο κόσμος!!

Κι όμως αυτή ήταν κάποτε η ροή του Σαββατοκύριακου. Και τότε για σένα, για μένα και για πολλούς ακόμη αυτό ήταν το φυσιολογικό. Και ξαφνικά ύπνος γιοκ..Χρόνος πάπαλα..Και συ αναρωτιέσαι: ” Έτσι θα ναι η ζωή μου από εδώ και πέρα; Και τα όνειρα μου; Οι στόχοι μου; Θα βρω ξανά την ενέργεια να τα κυνηγήσω;”

Κανόνας νούμερο 1: Με την ηττοπάθεια κάνεις δε πήγε πουθενά! Kούραση υπάρχει έχοντας ή μη παιδί, το θέμα είναι πως εσύ διαλέγεις να τη διαχειρίζεσαι στις διάφορες περιόδους της ζωής σου. Γκρινιάζοντας ακατάπαυστα για την άδικη μοίρα που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει ή γεμάτη πείσμα και αποφασιστικότητα να πετύχεις όλα εκείνα που ονειρεύεσαι; Στο χέρι σου είναι! Ώρα για κυνήγι!

Κανόνας νούμερο 2: Κοιτώντας το ταβάνι δε θα πέσει το κάστρο! Ξέρεις το ταβάνι εκεί θα μείνει. Όπως και η τηλεόραση και ο καναπές! Τα χρόνια είναι αυτά που περνούν και συ πρέπει να τα ζήσεις όπως σου αξίζει! Ακόμα και αν είσαι σε μια δουλειά που δε σου αρέσει, τίποτα δε σε εμποδίζει τις ώρες που δε δουλεύεις να ψάχνεις για κάτι καλύτερο. Ίσως να κατάλαβες ότι αυτό που κάνεις δε σου ταιριάζει. Τι και αν είσαι 30; Πότε δεν είναι αργά για μία νέα αρχή! Όλοι εκείνοι που τα κατάφεραν τι παραπάνω έχουν από εσένα; Μη παίρνεις παράδειγμα μόνο από αυτούς που τα βρήκαν όλα έτοιμα. Υπάρχουν και οι άλλοι! Που δεν το έβαλαν κάτω και ζουν μια καλύτερα ζωή!

Κανόνας νούμερο 3: Δε θα κερδίσεις το Τζόκερ! “Και εγώ δηλαδή που θέλω να κερδίσω το Τζόκερ ποιος είναι ο τρόπος;;” ακούω κατά καιρούς από πολλούς όταν τους λέω τη συγκεκριμένη φράση. Εμμ, δε θα το κερδίσεις! Και δεν είναι τα λεφτά η απάντηση σε όλα. Ναι σου προσφέρουν ανέσεις και σιγουριά αλλά που πάει η δημιουργικότητα; Το να έχεις μια αστείρευτη πηγή χρημάτων δεν είναι η λύση! Που ξέρεις όμως αν κάποια μέρα καταφέρεις να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς επάγγελμα σίγουρα θα δεις τη τσέπη σου πιο φουσκωμένη. Γιατί θα το κάνεις με μεράκι! Σταμάτα λοιπόν να ονειρεύεσαι πως θα εμφανιστεί το μαγικό τζίνι και συ θα γίνεις εκατομμυριούχος και ξεκίνα να το προσπαθείς μέσα από αυτό τη δουλειά.

Όταν υπάρχει θέληση λοιπόν υπάρχει και τρόπος! Μόνο που ο τρόπος απαιτεί προσπάθεια, προσήλωση και πολύ δουλειά. Σκέψου αν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις κάποιες ώρες από τη καθημερινότητα σου (όσο πιεστική και να είναι) για να τους πετύχεις. Και θα δεις που κάποια μέρα όλη σου αυτή η προσπάθεια θα σου προσφέρει όσα ονειρεύτηκες.

Στόχος δικός μου για το 2019 να μάθω να παίζω το photoshop στα δάχτυλα. Τι λέτε θα τα καταφέρω; Όπως και να χει θα έρθω ένα βήμα πιο κοντά στο δικό μου όνειρο!

-Xoxo

You May Also Like