Ναι, μπορεί να μεγάλωσα αλλά δε θα αρνηθώ ότι ανοίγω τα χριστουγεννιάτικα δώρα με τον ίδιο ενθουσιασμό που τα άνοιγα όταν ήμουν 5 χρονών

και αναρωτιόμουν από που μπήκε ο Άγιος Βασίλης αφού δεν είχαμε τζάκι για να μπει από την καμινάδα και η πόρτα ήταν κλειδαμπαρωμένη ( Κάποια στιγμή θυμάμαι διαβάζοντας Harry Potter άρχισα να πιστεύω ότι άπλα είχε τη σκόνη διακτυνισμού και κάπως έτσι τα κατάφερνε κάθε χρόνο να με ξεγελάει). Κακά τα ψέματα σε όποια ηλικία και να φτάσεις εξακολουθείς να χαζεύεις τα προσεκτικά τυλιγμένα με εντυπωσιακό χαρτί κουτάκια κάτω από το δέντρο και πραγματικά συγκρατείς με νύχια και με δόντια τον εαυτό από το να τρέξει, να τα αρπάξει και να λύσει με ευλάβεια του χρυσούς φιόγκους που τα αγκαλιάζουν και να ανακαλύψει το μαγικό τους περιεχόμενο.

Και ναι τα χριστουγεννιάτικα δώρα αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους που όλοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό και εγώ αποφάσισα να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλα αυτά που πρέπει να προσέξετε στα δώρα που θα κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα! Let the party begin!

#DOs

  • Τύλιξε μόνη σου τα φετινά δώρα! Άσε την καλλιτεχνική σου πλευρά ελεύθερη. Επέλεξε κορδέλες, χαρτιά περιτυλίγματος, βάλε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πολύ αγάπη και ξεκίνα. Με αυτό το τρόπο το δώρο θα είναι ακόμα πιο προσωπικό. Extra tip: Σε κάθε κουτάκι βάλε και ένα μικρό σοκολατένιο άγιο Βασίλη. Όλοι τρελαίνονται για λιχουδιές και θα είναι σίγουρα μια λεπτομέρεια που θα εκπλήξει ευχάριστα.
  • Επέλεξε πρωτότυπα δώρα. Δεν είναι ανάγκη να επιλέξεις τις safe λύσεις. Και όταν λέω safe εννοώ κάτι που ήδη ξέρεις ότι θέλει το άτομο που θα το δωρίσεις. Ναι θα είναι χρήσιμο αλλά και λιγάκι προβλέψιμο. Επένδυσε χρόνο στην αναζήτηση των δώρων σου και να σαι σίγουρη πως η έκφραση του ανθρώπου που θα το λάβει θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.
  • Κάνε ένα δώρο σε κάποιον που δε το περιμένει. Ναι, ναι αυτές τις μέρες ανταλλάσσουμε δώρα με την οικογένεια μας. Αλλά τι θα έλεγες έτσι για πρωτοτυπία να διαλέξεις κάποιον που ποτέ ξανά δε του έχεις δωρίσει κάτι αυτές τις μέρες; Ένα φίλο, μία συνάδελφο,μία γειτόνισσα..Τα Χριστούγεννα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και είναι ευκαιρία να χαρίσεις απλόχερα την αγάπη σου!

#Dont’s

  • Μην κάνεις δώρα από υποχρέωση. Ακούω συχνά “Κάνω δώρα επειδή μου κάνουμε” . Πόσο μα πόσο λάθος. Η αγορά των δώρων είναι κάτι που θα έπρεπε να σε γεμίζει χαρά. Αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει απλά μη το κάνεις. Αργά η γρήγορα θα σταματήσουν να σου κάνουν και εσένα δώρα και that’s it.
  • Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σκασμό λεφτά. Ακριβό δώρο δε σημαίνει απαραίτητα και καλό. Μπορεί ακόμα και ένας σοκολατένιος άγιος Βασίλης σε μια όμορφη συσκευασία να γεμίσει χαρά κάποιον που δε το περιμένει. Το νόημα της ανταλλαγής δώρων είναι η αγάπη, γι’αυτό και ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί. Δεν είναι επίδειξη πλούτου.
  • Μην αφήνεις τα δώρα για την τελευταία στιγμή. Θα αγχωθείς, θα εκνευριστείς από τη λαοθάλασσα που θα βρεις στα μαγαζιά και το αποτέλεσμα θα είναι απλά να μη το απολαύσεις. Αν παρά ταύτα δεν έχεις αγοράσει ακόμα τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σου μη ξεχνάς ότι υπάρχει πάντα η επιλογή του e-shopping για ξεκούραστες αγορές.

Ανυπομονώ, ανυπομονώ, ανυπομονώωωωω…7 μέρες για τα Χριστούγεννα αγαπημένοι μου. Αφήνω αυτό εδώ και ξεκινάω αμπαλάρισμα! Merry Christmas my loves!

-Xoxo

You May Also Like