Αποτελεί σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα αντικείμενα έρευνας την τελευταία δεκαετία.

Ακαδημαϊκοί και επιστήμονες εξετάζουν διαρκώς τον περιορισμό της κοινωνικής ζωής που μαστίζει τη γενιά μας, τη τάση απομόνωσης σε έναν πλασματικό κόσμο κρυμμένο πίσω από πολύχρωμα κάδρα μιας ωραιοποιημένης πραγματικότητας.

Στον αντίποδα όλου αυτού εγώ σήμερα θα μιλήσω για τις άλλες. Τις αληθινές σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν στο διαδίκτυο. Γιατί πάντα μιλώντας για την δική μου προσωπική και υποκειμενική άποψη, αυτές οι σχέσεις υπάρχουν, και με το πέρασμα των χρόνων κατά πάσα πιθανότητα θα δυναμώσουν.

Μετρώντας 39 μέρες καραντίνας, διαπίστωσα την κατακόρυφη αύξηση του χρόνου ενασχόλησης μου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη με το instagram και το youtube. Η έλλειψη παρουσίας καθημερινών ειδήσεων σε συνδυασμό με την ανάγκη μου για επαφή με τον ας πούμε έξω κόσμο είναι ο λόγος που έστρεψα περισσότερο την προσοχή μου στα εν λόγω μέσα. Η αλήθεια είναι πως η καθημερινή μου έρευνα στο Facebook μόνο κατάθλιψη μου έφερνε γι αυτό και περιόρισα δραστικά την παρουσία μου εκεί.

Οι ώρες του εικοσιτετραώρου όπως καταλαβαίνεται είναι πολλές. Ούσα τηλεργαζόμενη αλλά και μαμά με ένα δεκαεξάμηνο ταρζάν να διαλύει αργά και βασανιστικά το σπίτι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρα είναι κατειλημμένο.Πάντα όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξεκλέβω στιγμές μέσα στη καθημερινότητα για προσωπική ηρεμία και χαλάρωση. Ο σύζυγος (εξακολουθεί αυτή η προσφώνηση να μου φαίνεται περίεργη, αλλά κάποια στιγμή θα το συνηθίσω 🙂 ) παίζει σημαντικό ρόλο στη “θωράκιση” αυτών των στιγμών οπότε θα του απονέμω τα εύσημα στο τέλος αυτού του άρθρου.

Και είναι κάποιες από αυτές τις στιγμές λοιπόν που επιλέγω να κάνω μία βουτιά στην διαδικτυακή θάλασσα που λέγεται Instagram, παρέα με όλο μου το πλήρωμα, τις διαδικτυακές μου φίλες.

Α! Να η Μαρία. Σήμερα έκανε κριτσίνια με σπανάκι. Λες να δοκιμάσω να τα κάνω; Μας ανέβασε και συνταγή. Φαίνονται πεντανόστιμα και είναι και υγιεινά! Θα το επιχειρήσω.

Να σου και η Άννα. Πάλι δεν την άφησε η μικρή να κοιμηθεί. Θα απαντήσω στο στόρι της. Δεν είσαι μόνη της λέω. Κάποια στιγμή θα μπει σε πρόγραμμα το παιδί. Κράτα γερά.

Η Ελένη τελείωσε το βιβλίο της. Της άρεσε πολύ ¨Η άλλη Σταχτοπούτα”. Μάλλον θα είναι το επόμενο στη λίστα μου. Αν κρίνω από αυτά που διαβάζει ταιριάζουμε πολύ.

Καλημέρα Έφη! Ο Δημητράκης έχει αραδιάσει όλα τα playmobil και τα Lego στο σαλόνι. Μόλις είχε τακτοποιήσει το σπίτι. Η Έφη θέλει να τα πετάξει από το μπαλκόνι αλλά κρατιέται. Πόσο σε καταλαβαίνω 🙂 Θα της στείλω μια φατσούλα ως ένδειξη συμπαράστασης.

Η Ζωή πήρε ένα διακοσμητικό ξύλινο ουράνιο τόξο για το δωμάτιο της Μυρσίνης. Έψαχνα πολύ καιρό ένα παρόμοιο για το δωμάτιο του Ορέστη. Θα τη ρωτήσω από που το πήρε. Το έχει με τη διακόσμηση.

Η Γιώτα ανέβασε Ιστορία. Μας ρωτάει τι να δει στο Netflix. Θα της προτείνω το αγαπημένο μου. Οι τηλεφωνήτριες. Εκείνη μόλις τελείωσε το “Anna with an Α”. Ωραίο φαίνεται. Θα το έχω υπόψιν μου.

Η δική μου σειρά τώρα. Δεν έχω καλή μέρα σήμερα. Θα το πω στους φίλους μου στο Instagram. Κάποιος εκεί έξω σίγουρα θα με καταλάβει. Μπορεί να νιώθει και το ίδιο. Αν δει αυτή την ιστορία θα καταλάβει ότι δεν είναι μόνος. Επί τη ευκαιρία θα κάνω και γκάλοπ αν με προτιμούν με ίσια μαλλιά, έτσι για να ελαφρύνω το κλίμα. Μήπως να τους ρωτήσω και τι να κάνω με το μικρό που διαλύει το σπίτι; Σίγουρα θα καταλάβουν. Μπα, άστο. Άλλη μέρα.

Η Σοφία μου έστειλε μήνυμα. Μη στεναχωριέσαι μου είπε. Και εκείνη σήμερα μελαγχόλησε με το καιρό. Η Όλγα μου έστειλε καρδούλα. Η Μαριάννα ψήφισε σγουρό. Η Λυδία ίσιο. Νίκησε το ίσιο τελικά! 59% έναντι 41%. Θα τα ισιώσω και μετά θα τους δείξω πως έγιναν. Θα περιμένουν φωτογραφία, μου είπαν 3 κοπέλες. Δεν θα τις απογοητεύσω 🙂

Ας κλείσω το Instagram τώρα. Νιώθω πολύ καλύτερα. Επικοινώνησα. Απόλαυσα τον διαδικτυακό μου καφέ με ένα σωρό ανθρώπους. Ανυπομονώ να μάθω τα αυριανά τους νέα και να μοιραστώ μαζί τους τις δικές μου στιγμές. Έχουμε τελικά τόσα κοινά. Δεν είμαι μόνη. Έχω και αυτούς!

Πι.Ες.: Το παρόν κείμενο δεν έχει καμία πρόθεση να αντικαταστήσει τις διαπροσωπικές επαφές και την πραγματική φιλία με αυτή του διαδικτύου. Οι φίλοι μας είναι στη ζωή μας και τίποτα δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει.Είναι μια διαφορετική οπτική των ανθρώπινων σχέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των εναλλακτικών τρόπων ανθρώπινης επαφής που μας προσφέρουν αυτά πάντα με συνετή χρήση και αποφυγή κατάχρησης τους.

Πι.Ες.2: Μπαμπά/σύζυγε/σύντροφε ευχαριστώ! Ξέρεις εσύ..

You May Also Like