Η αλήθεια είναι πως έχει καταντήσει κουραστικό να ακούς διάφορα πάνελ να συζητάνε τα “στιλιστικά ατοπήματα” των celebrities.

Και δεν είναι η κριτική που με ενοχλεί όσο αναφορά τις ενδυματολογικές τους επιλογές (οκ κάπως πρέπει να γεμίσουν οι στήλες) αλλά το που μας κατευθύνουν πολλές φορές με το όλο μεταξύ τους διάλογο. Σε ένα zapping που έκανα τις προάλλες έπεσα πάνω σε μια συζήτηση πάνελ που “έκριναν” και όχι με το πιο καλοπροαίρετο τρόπο celebrity που άκουσον άκουσον τόλμησε να βάλει σε event το ίδιο φόρεμα 2 φόρες (εννοείτε υπήρξε η σύγκριση του τότε και του τώρα) . Άλλη φορά πάλι μια άλλη γνωστή κυρία είχε κάνει το στυλιστικό λάθος να φορέσει φόρεμα που είχε φορεθεί από κάποια άλλη 1 μήνα πριν (τι κάνει ο στυλίστας της αναρωτιόντουσαν στο πάνελ). Στα κάτεργα και οι δύο λέω εγώ!

Πίσω στη πραγματικότητα τώρα. Τη παλεύεται γενικά εκεί στα media της μόδας; Ξέρετε πολλά κορίτσια να φοράνε ένα ρούχο μία φορά και μετά να το πετάνε στο πυρ το εξώτερον γιατί δεν είναι ιν να το ξαναβάλουν; Σε ποιο κόσμο ακριβώς ζείτε και τι πρότυπο θέλετε να περάσετε σε όλους εμάς; Αγόρασε ένα ρούχο, φόρεσε το μία φορά και μετά πέτα το; Έχω λοιπόν κομμάτια στη ντουλάπα μου που τα έχω βάλει 50 φορές! Ας με συλλάβει το fashion police!

Προσπαθούν όλο και πιο συχνά τελευταία να μας ευαισθητοποιήσουν τόσο τα περιοδικά μόδας όσο και οι μεγάλες influencers πάνω στην ανακύκλωση των ρούχων, στην μακροχρόνια αξιοποίηση τους την στιγμή που οι ίδιοι είναι εκείνοι που σπάνια θα φορέσουν ρούχο δεύτερη φορά και που αν το κάνουν θα κριθούν από εκπομπές μόδας λες και είναι οι παρακατιανές Μαρίες της γειτονιάς!

Σοβαρευτείτε θα έλεγα εκεί έξω! Δείξτε σε όλες εμάς, εμπράκτως πως να αξιοποιούμε και τη τελευταία κάλτσα της ντουλάπας μας. Αυτή άλλωστε είναι η έννοια του στυλ! Το να μπορείς να φοράς κάθε μέρα τα ρούχα με διαφορετικό τρόπο. Να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου και όχι απαραίτητα το πορτοφόλι σου.

Και μια εξομολόγηση για το τέλος. Ο λόγος που έγραψα αυτό άρθρο είναι γιατί εγώ πρώτη έπεσα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη παγίδα όλου αυτού του καταναλωτισμού. Έπιασα τον εαυτό μου να φοράει φορέματα μόνο μία-δυο φορές και μετά είτε λόγω του ότι ήταν πιο εκκεντρικά και σου μένουν στη μνήμη είτε λόγω του ότι θα βρισκόμουν σε κάποιο χώρο με άτομα που με έχουν ξαναδεί με το συγκεκριμένο ρούχο ένιωθα άβολα να το ξαναβάλω! Λιθοβολείστε με!

Και επιτέλους ξύπνησα! Καλά συνεχίζω να θέλω να πάρω τα πάντα δεν έγινε κανά θαύμα, απλά προσπαθώ να παίρνω πιο ευκολοσυνδύαστα κομμάτια και αφήνω την εκκεντρική μου διάθεση για τα αξεσουάρ που μπορούν απλά να αναδείξουν και το πιο απλό ντύσιμο. Αποφάσισα το κάθε ρούχο μου όσο και “μοναδικό” να είναι, να βγάζει και το τελευταίο ευρώ της αγοράς του.

Άνοιξε τη ντουλάπα σου, εξερεύνησε την εκ νέου και σκέψου πως μπορείς να αξιοποιήσεις το κάθε ρούχο σου. Για ιδέες υπάρχει πάντα η αστείρευτη πηγή του Pinterest όποτε μη διαστάσεις να ” κλέψεις” ιδέες. Και αν δε σου φτάνει η δική σου ντουλάπα, ποτέ μα ποτέ μη ξεχνάς ότι μπορείς να “δανειστείς” απίστευτα κομμάτι τόσο από τη μαμά σου, όσο και από τη γιαγιά σου!

Μέχρι να τα ξαναπούμε να προσέχετε και να αγαπάτε το στυλ σας!

-Xoxo

You May Also Like